راهبرد
کاربردی مهیا سازی استخر های رویش میگو
۵
مورد زمینه انتظار در آماده سازی استخر دربرگیرنده : ۱- ریشه کنی و از میان بردن شکارچیان و رقابت کنندگان میگو ۲- از در بین بردن مواد آلی جانور در خاک استخر ۳- اکسیداسیون سولفید هیدروژن , آمونیاک , نیتریت , یون آهن , متان محبوس در خاک ۴- ایجاد بلوم جلبکی در آب استخر توسط کودهای آلی و معدنی ۵- تنظیم PH خاک و آب استخر
یک مدیر غالب درمزارع پرورش بستگی دورازشوخی به فراهم سازی استخر دارد . زیرا خیر فقط آب مزارع رشد میگو پایین تاثیر خاک کف استخر میباشد و محفظه معاش جان دار زنده را تشکیل می دهد بلکه میگو روی کف بستر زیست کرده و غذا را از کف استخر بر می دارد و در فیس خراب بودن کف استخر سبب ساز اندک اشتهایی – قلیل خوراک خوری میگو و نهایتا” ضعف و در اثر کوچکترین استرس ممکن می باشد بیماری بروز کند .
لذا فرآیند زیر برای آماده سازی استخر ها قبلی از ذخیره سازی باید مد لحاظ قرار گیرد .
۱- کم آب کردن کف استخر به طوری که کنار گذاشتن هایی به عمق ۵-۲ سانتیمتر ایجاد شود .
۲-نصب
توری نایلونی ( ۶۰-۴۰ مش/اینچ ) در خروجی و ورودی استخرها ۳- از در بین بردن تخم و لارو شکار چیان و رقبای غذایی در درون استخر که موقعیت کمون و زمستان خوابی دارند .
۴- استفاده از آهک به منظور تهیه PH .
۵-
استفاده از مواد شیمیایی به خواسته ضد عفونی کردن و از بین بردن تخم و لارو شکارچیان و رقبای غذایی میگو ۶-
به کار گیری از کودهای آلی برای توسعه و گسترش و پرورش جلبک های کف زی اثر گذار و فیتوپلانکتون ها
موقعیت
کف استخر:
وضعیت
کف استخر از روز سپس از برداشت می بایست بررسی شود ۱- کلیه شبکه های محل ورود و خروجی و تمامی مواد تحمیلی تجمع یافته باید بوسیله جریان آب شستشو شود .
۲- نصب توری ۱ میلی متری با شماره ۶۰-۴۰ مش در اینچ در محل ورود نصب و استخر تا عمق ۴۰-۳۰ سانتی متر آبگیری شود .
۳- این آب به مقطع ۱ الی ۲ روز در استخر باقی مانده و آن گاه تخلیه می نماییم .
۴- استعمال از شن کش و زنجیر برای معلق کردن و خارج کردن مواد معلق جامد آلی لازم است .
۵- در استخر های کوچک مقیاس به نیز زدن کف استخر توسط وسایلی از قبیل بیل ممکن میباشد حاصل شود .
۶- در استخرهایی که تخلیه آب به طور بی نقص انجام نمی شود و آب در استخر باقی می ماند و احیانا” فراهم سازی بایستی در فصل بارندگی انجام پذیرد ویا اینکه مجال کافی برای کم آب نمودن استخر وجود ندارد ، رویکرد زیر به رخ عمومی می تواند انجام پذیرد .
۱- به کارگیری از یک توری نایلونی به قطر شماره ۱ میلی متر در محل ورود استخر نصب شده و استخر را به عمق ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر آبگیری می نماییم .
۲- سپس از باقی ماندن آب به مقطع ۱ الی ۲ روز به رخ فیزیکی به وسیله لجن روب یا پمپ نسبت به تخلیه هم زمان با آبگیری مبادرت نموده تا حداکثر تخلیه رسوبات به بیرون منتقل شود .
دستور
العمل خشک کردن : ۱- بعد از شستشوی استخر دریچه های خروجی و ورودی کاملا” بسته می شود .
۲- در حالتی که در برخی از نصیب ها آب باقی ماند بایستی به وسیله پمپ نسبت به تخلیه آب حمل کننده مواد آلی بی هوازی اقدام شود .
۳-
خارج کردن رسوبات اضافی باقی باقی مانده از استخر ۴- ۷ تا ۱۰ روز اذن دهیم تا خاک کف کامل کم آب شود تا اینکه خاک به ضخامت ۲ الی ۳ سانتی متر ترک بخورد و برای اطمینان از کم آب شدن مطلوب درصورتیکه فردی داخل استخر شد نباید پایش درون لجن فرو رود .
۵- اذن ندهید که خاک کاملا” خشک شود چون ممکن هست میکرو ارگانیسم های جانور در خاک که برای تجزیه مواد آلی نیاز میباشد تخریب شود .
۶- در صورتیکه خاک بیش از حد خشک شود ذرات ریز و گردی در برابر فرسایش بادی حساس می شود .
۷- آنگاه از خشک شدن خاک بر شرح بالا نسبت به شخم زدن به عمق ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر اقدام می کند .
برای
کاهش ترکیبات آهن و اسید سولفات
ضد
عفونی کردن خاک استخر:
۱- برای اینکه استخر ضد عفونی شود و از کارداران بیماری زا مانند باکتری , ویروس و قارچ عاری شود مقدار ۱ تا ۲ تن آهک هیدراته یا این که آهک صنعتی در هکتار به فعالیت برده می شود این کار منجر بالا رفتنPH خاک و کشتن باکتریهای بیماری زا که در بستر در بین دو کراپ باقی مانده می شود .
۲- به کار گیری از پرمنگنات پتاسیم هم یک رویکرد دیگر برای ضد عفونی کردن خاک استخر میباشد . مقدار مناسب پرمنگنات پتاسیم ۱ الی ۲ گرم در هر متر مکعب آب می باشد که بایستی به چهره محلول در مرحله استخر پخش گردد و در دوران پخش آن هواده ها هم واضح شود تا ادغام این ماده با کل آب استخر و اثر آن به صحت انجام شود .
۳-
استعمال از BKC 50% (Benzalkanium choloride ) به میزان نیم تا ۱ ppm ۴-
استعمال از آیدین آلی ۱۰۰% به میزان ۵/۰ تا ۱ppm به چهره محلول و یکباره
درباره این سایت