نظارت 

کارداران انگلی برروی آبشش کپور ماهیان پرورشی مردم کشورهای در اکنون توسعه نسبت به کشورهای گسترش یافته وابستگی کمتری به ماهی به عنوان قسمتی از غذای روزمره خود دارا هستند . 

با توجه به آشنایی دست اندرکاران زیان آور در توسعه و گسترش پرورش ماهی در سیستمهای گوناگون برای کاهش ضایعات وپیشگیری از بیماریهاک انجام مطالعات انگل شناسی ضرورت تمام داراست . انگلها ممکن هست سبب ساز کاهش پرورش مرگ ومیر تأ خیر و خوبی در بلوغ جنسی ویا عقیمی ماهی شده واغلب مسئله را برای بیماریهای می ویروسی وخارجی آماده می سازند . در پاره ای موردها مرگ ومیر شدید ماهیان در اثر انگها دیده شده میباشد . 

برانش ماهیان هم یکی از اندامهای دوچندان اصلی در بدن ماهی محسوب گردیده وهر مدل تغییری که در محفظه آبی دور و اطراف ماهی رخ دهد بطور بدون واسطه ویا غیر مستقیم برانش ها را زیر تاثیر قرار می دهند . این ارگان بعنوان یک ارگان تغذیه کننده وتنفسی محسوب می شود وبا اعتنا به حساسیت آن انگلهای مختلفی آن را مسئله یورش قرار وارد میکنند . 

مخیر ( 1972 1973 1353 1359 1360 1368 ) اسلامی ومخیر ( 1971 ) به چک شدت مورد ها انگلی در ماهیان ایران پرداختند وتعداد قابل توجهی از آن ها را گزارش نمودند . 

بخش اعظمی از نماتودها پریاختگان وتک یاختگان انگلی آبهای شیرین کشور ایران بوسیله شمسی (1375) معصومیان ومولناز ( 1994 1996 ) معرفی شدند . 

ازآنجایی که پرورش ماهیان پرورشی بایستی به صرفه باشد ماهیان پرورشی با تراکم بخش اعظم از محفظه طبیعی در استخرهای پرورشی نگهداری می شوند همین قضیه سبب ساز می شود که دست اندرکاران انگلی بتوانند سریعتر فعالیت کرده وآسیب بیشتری وارد کنند چون هم اینکه میزبانان بیشتری در دسترس دارا هستند وهم این که انتقال بیماری یا این که دلیل انگلی از یک ماهی به ماهی دیگر سریعتر انجام می شود ودر نتیجه عوارضی نظیر عقیمی- ایجاد تخمهای ناسالم - بیماریهای پوستی-– جراحت برانش وخفگی و . . . از گزاره عوارضی می باشند که این عامل ها انگلی وارد می نمایند . 

همینطور این عامل ها ممکن می‌باشد به وسیله آب یا این که انتقال ماهیان یا تخمهای ناسالم از یک کارگاه به کارگاه دیگر انتقال یابند که باعث شیوع وهمه گیری بیماریهای در کارگاهها شوند . پس برای جلوگیری از این صدمات جبران ناپذیر باید از نحوه آزمایش آب وماهیان از وجود یا عدم وجود این کارداران دور اندیشی یافت وبا آشنایی وبررسی این کارداران وکشف چگونگی پیشگیری ودرمان آن‌ها با آن‌ها نبرد کرد . 

کلیات 

1-دستگاه 

تنفسی ماهیان ( آبشش ها) دستگاه تنفسی در ماهیان شامل آبشش ها می باشد که به صورت چهار صفحه با اندام آبششی در حفره های آبششی در طرفین راز قرار دارند وبه وسیله سرپوش آبششی پوشیده می شود . 

یک 

ورقه آبششی شامل سه قسمت می‌باشد : 1-1-کمان 

آبششی قسمت مبنا کمان آبششی یا این که قوس آبششی است که غضروفی بوده ودر سطح فرنگی آن شعاعهای آبششی ودر تراز داخلی آن خارهای آبششی قراردارند ودر باطن آن رگهای خونی وجود دارااست . 

1-2-رشته 

های آبششی فن های آبششی یا شعاعهای برانشی دارای دیواره نازک ومویرگهای خونی فراوان میباشند . این فن ها در واقع مرحله تنفسی ماهیان را تشکیل می دهند وعمل تبادل در بین خون ومحیط دور و بر در این محل انجام می شود . جهت جریان خون در داخل مویرگهای شعاعها روی هر کمان به چهره دو ردیفی قرار دارا هستند .

آبشش های ماهیان استخوانی در یک مدل هالوبرانش وهالوبرانش از دو شاخه جدا از هم که دوانتهای آنان به نیز متصل هست تشکیل گردیده که به هر کدام همی برانش گفته می شود . هر همی برانش دارنده یک کمان برانشی میباشد که از آن تعداد زیادی فن های آبششی به رخ باریک وموازی بیرون شده می باشد که این رشته ها لاملاهای اول نامیده می شوند . انشعابات دیگری بطور موازی پایین عنوان لاملاهای ثانویه بیرون زده است که تبادلات گازی تنفس در این قسمتها انجام می شوند . 

لاملاهای ثانویه سلامت تنها از یک لایه سلول پوشیده شده اند . سلولهای پیلار هم در فی مابین سلولهای مویرگی لاملاهای ثانوی قرار گرفته اند که نقش فراوان مهمی در حفاظت سلولها دارا‌هستند . این سلولها در حفاظت سلولهای مویرگی وجلوگیری از اتساع شدید نقش دارا‌هستند . 

1-3- 

خارهای آبششی ضمائمی که در قسمت داخلی کمان آبششی نام دارا هستند . که نظیر صافی فعالیت می کنند وذرات معلق آب را دریافت کرده وبه سمت مری ماهی ساماندهی می نمایند . میزان این خارها در ماهیان پلانکتون خوار گرانقدر بوده ودارای رنگ سپید هستندودر صید به ماهی امداد می کنند . تعداد این خارها برای شناسایی ماهیان با اهمیت است وتعدادآنها را روی اولین کمان برانشی شمارش می کنند . 

خوراک آبزیان

2-آبششها 

محفظه مناسبی جهت انگلها تراز خارجی حفره آبششی ماهی جذابیت متعددی برای انگلها نداشته البته سطح داخلی آن محل قابل قبولی برای یورش انگلها است . بخش اعظم انگلها تنها آسیبهای سطحی ساخت کرده ولی باعث پیدایش عفونتهای ثانویه می شوند . 

بهر حال از بین این انگلها طاقت فرسا پوستان به برهان اندازه بزرگشان ممکن می‌باشد بطور سفت خود را به این حوزه‌ دارای ارتباط چسبانیده وباعث خلل در عمل طبیعی تنفس ماهیان شوند . آبششها وسیعترین حوزه‌ دارای ربط با آب را در ماهیان تشکیل می دهندوبه دلیل وظیفه خطیرشان در تنفس ودفع مواد زائد وبالاخره مراقبت تعادل اسمزی از ساختمان بسیار ظریفی برخوردار بوده واز طرف دیگر عضو دارای اهمیت برای ورود جریان آب بداخل بدن ماهیان آب شیرین می باشند . سلولهای اپی تلیال در بین آب وخون مرز دقیق را تشکیل می دهند که اندازه آن در ماهیان غیر فعال وفعال متغیر می‌باشد . 

بدلیل این مجاورت دائمی آبشش ومحیط آبی رنگ وساختار آبشش آبشش ماهی کارکشته به برخورد دفاعی موثری در مقابل عامل ها ضرروزیان آور خارجی نمی باشد . 

بدین ترتیب با کمترین صدمه به وسیله هر برهان غیر ارگانیک به شدت زخم می بیند تعداد ضروری انگلها برای ساخت جراحت در ماهیان بطور قابل مراعات ای برحسب جور ها واندازه صاحبخانه ووضعیت سلامتی آن تغییر و تحول می کند . اکثری از مدل های انگلی دستکم منحصر هستند وفقط حاذق به کثیف کردن تعداد محدودی از مدل های صاحب خانه می باشند . مثال های انفرادی جور های انگلی ممکن است که اثرات دوچندان متغیر برروی دسته های متعدد میزبانان داشته باشند . می بایست زیست شناسی انگلهای ماهی در ارتباط با اثرات زیان بار آن ها برروی ماهی در اختیار گرفتن آن ویا طریق مصرف ماهی به وسیله انسان بخش اعظم وگسترده خیس بررسی شود . 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کارآفرینی،طرح توجیهی . جامع ترین وبلاگ اخبار شهری خرید اسپری تاخیری آموزش مجازی و حرفه ای نقاشی کسب درآمد Lori Scott Perry خیرخواه Rebecca