این انگل دارای بدنی دراز (بیضوی یا نواری صورت )ودارای 2 تاکک میباشد که هر 2 از انتهای قدامی انگل منشا می گیرند . کینتو پلاست بیضوی به طور بی نقص برجسته ودر مجاورت هسته در انتهای قدامی انگل قرار دارااست . نوع کریپتوبیا برانشیالیس این خانواده انگل مربوط به پوست وآبشش هست . 
نشر 
جغرافیایی انتشار این انگل جهانی بوده واغلب ماهیان آب شیرین به مدل هایی از این محصول آلوده می شوند . ماهیان کپور عادی کاراس وگربه ماهی آسیایی آلرژی متعددی به انگل دارا‌هستند . 
انتشار جغرافیایی این انگل به نشر میزبانان آنها از یک طرف وانتشار میزبانان واسطه آن ها ( در مسئله انگهای خونی ) بستگی داراست . 
کریپتوبیابرانشیالیس آز آبشش ماهیان کثیف مثل کپور معمولی جداشده ودر دربین آب در توقع صاحب خانه دیگری قرار می گیرد ودر صورتی که از طریق آب وارد دهن ویا آبشش ماهی مطلوب دیگری شود برروی آبشش صاحب خانه تازه جایگزین می شود . طول بازه زیست انگل در آب بسیار نمی‌باشد به این علت تراکم بالای ماهیان که شانس ملاقات انگل ومیزبان نو را فراهم می آورد منجر توسعه و گسترش پرسرعت انگل می شود . 

علامت ها 
بیماری وبیماری زایی (کریپتوبیوزیس ): طفل ماهیان آلوده و کثیف به جور های گوناگون این محصول کمی سیاهتر از معمول وبی اشتها بوده وتمایل به شنا در مرحله آب وکناره های استخررا دارند . 
در عفونت به وسیله کریپتوبیابرانشیالیس آبششها به رنگ قرمز رنگ اما شرایط غیر ارگانیک داشته ومو بسیار در آبشش وپوست تجمع می یابد . ماهیان بزرگترمقاومت بیشتری دارا‌هستند . 
انگل وقتی که به وسیله تاکک خویش به آبشش ماهی می چسبد به باطن اپی تلیوم لاملاها نفوذ می نماید . در فیس هجوم شدید انگل ووجود دیگر موقعیت مناسب تخریب اپی تلیوم در ماهیان آلرژی ساخت شده وسپس به عوارض نقص اصلی در سیستم تهیه اسمزی مرگ ماهی به سرعت فرا می برسد . 
پیشگیری 
ودرمان : خط مش مخصوص پیشگیری از پیدایش کریپتوبیوزیس ناشی از کریپتوبیابرانشیالیس استعمال از سولفات مس سولفات آهن 2 به 5 هفته یکبار در فصولی که بخت بروز بیماری افزایش می یابد می باشد . ترکیب فوق بایستی به فیس افشانه در تراز استخر پخش شود . غلظت این داروها نباید به بیش از 7ppm در استخر برسد . این محلول برعلیه سایر تک یاخته گان خارجی هم موثر است . 
5-2 
جنس تریکودینا (Genus trichodina Ehrenberg , 1838 ) این انگل متعلق به مککداران میباشد وبطورعمده انگل خارجی پوست وآبشش ماهیان بوده وقادر به تولید عفونت در ماهیان آب شیرین وشور می‌باشد . در برخی حالت مانند تراکم مضاعف ماهیان وسایر عامل ها مانند استرس زایی محیطی باعث مرگ صاحبخانه خود می شوند . 
تریکودینا نعلبکی شکل هست ودندانه های فوقانی تیزی دارد که در دوران تغذیه به مرحله پوست یا این که آبشش های ماهیان آسیب می رسانند . 
این انگل مکه هایی در نزدیک دهن داراست که اکثر وقت ها مارپیچی می باشند وبه صورت دایره بی نقص (360 درجه ) در برخی نوع ها کمی کمتر از یک دایره کامل (330 جایگاه ) ودر بعضا نوع ها بیش از یک دایره بی نقص (540 سکو ) امتداد می یابند . 
درصورتی که انگل تریکودینا به بافت آبشش زخم برساند در در بین رشته های آبششی به واسطه از در بین رفتن دیواره مویرگها ه های خونی چشم می شوند که در این نواحی انگلها به راحتی مشاهده می گردند . 
زیست 
شناسی نوع های مختلف فرآورده تریکودینا درروی تن جانوران آبزی از اسفنجها تا لارو دوزیستان زیست می کند البته ماهیان بخش اعظم ترین صاحب خانه آنان می باشند . 
اعضای این متاع میزبانان متفاوتی دارا هستند . برخی نوع ها نظیر کریبیتیس برروی تن ماهی رفته گر زیست کرده گونه پرووازکی در پوست وآبشش ماهی واژه زیست می نماید نوع آکوتا که بطور طبیعی انگل ماهیان آب شیرین نظیر کپور ماهیان سوف ماهیان می باشد ممکن میباشد برخی طاقت فرسا پوستان نظیر دیاپتوموس را آلوده و کثیف کنند . Lom(1992) در چرخه زندگی این انگل چه کسی است تشکیل نشده وانتقال به وسیله شنای مکه دار از یک صاحب خانه به میزبان دیگر انجام می گیرد . این تیم انگلها قادرند ساعتها ویا ایام فارغ از صاحب خانه بصورت آزدانه زیست نمایند . 
بیماریزایی 
تریکودیناها انگل خارجی در مرحله بدن آبششها محوطه آبششی یا داخل بینی ماهیان یا این که این که بعضا از آن ها در دیواره داخلی مجاری ادراری زیست می کنند . را ه انتقال تیم اخیر به خوبی شفاف نمی‌باشد البته به لحاظ می رسد به وسیله ادرار به آب انتقال می یابند ولی شیوه انتقال به بقیه ماهیان معلوم نمی‌باشد . 
هنگامی که یک تریکودینا به اپی تلیوم صاحبخانه می چسبد تراز سلول به طرف بخش مکنده انگل کشیده می شود . در ماهیان پایین استرس وضعیف شده لاروهاویا بچه ماهیان که قدرت دفاعی پوست وآبشش آن ها کافی نمیباشد این انگل به راحتی انتشار یافته وبخش عظیمی از پوست وآبشش را می پوشاند وتحریک مستمر آن‌ها وتخریب سلولی وبالاخره نقص در تعادل اسمزی موجب مرگ صاحبخانه می شود . حتی در بعضی شرایط این انگها به باطن بافتهای پوست ویا آبششها نفوذ می کند . 

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شرکت تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی به شماره ثبت 48728 وبلاگ علمی-آموزشی دکتر مرتضی رجب زاده زیست شناسی yasmhj Tina خرمگس خال تور بدون سیگار در هوا فالش می خواند راز های زندگی دنیای دیجیتال دبیرستان شاهد حضرت فاطمه الزهرا (دوره دوم ) شهرکرد اشپزی