آیا
کنسرو ماهی در مقایسه با ماهی تازه ارزش غذایی یکسانی دارد؟
یکسانی بها غذایی کنسرو ماهی در مقایسه با ماهی نو به شرایطی که ماهی در آن یخ زده و آن گاه فراوری شده است، بستگی داراست . در صورتیکه ماهی نو به سرعت یخ زده و در فراوری نکتههای بهداشتی رعایت شود و موقعیت و دوران پخت ماهی نو طبق اصول پروتکل جانور باشد، تفاوت چندانی بین ارزش غذایی ماهی تازه و ماهی کنسروی وجود ندارد .
آیا
نظارتی در این رابطه وجود دارد؟
بله، در سکو اول، ناظران اداره دامپزشکی بر کیفیت صید، کمیت، بهداشت و حملونقل آن و در مرحله کنسرو کردن کارشناسان بهداشت نظارت داراهستند . در کنار تمام اینها کارشناسان فنی و بهداشتی در واحدهای تولیدی حضور دارا هستند و بر ضوابط و استانداردهایی که برای کارخانهها تعیینشده و باید رعایت شوند، آنالیز مینمایند . البته نباید مسئولیت خود تولیدکنندگان را هم فراموش کرد . این افراد مکلف میباشند پروسه پخت را بر مبنا پروتکلی که در اختیار دارند، انجام داده و در پروسه مختلف نمونهبرداریهای لازم را اجرا نمایند . فرض ما بر این میباشد که این نظارتها انجام میگردد ولی درصورتی که محصولی وارد بازار شد و ایراد داشت، بایستی این مسئله به سمع ناظران برسد . تولیدکننده هم موظف است و بایستی پاسخگو باشد .
در
ارتباط با روغن درون کنسرو آیا روغن ماهی می باشد یا این که روغن جامد؟
تولیدکننده موظف هست روی کنسرو درج کند از چه گونه روغنی استعمال کرده هست . در وضعیت معمول، روغن ماهی میتواند جوابگوی روغن مسئله نیاز درون کنسرو باشد و کیفیت و قوام آن را حفظ می کند . تولیدکنندگان از روغنهای دیگری نظیر روغن زیتون یا روغن مایع خوراکی استعمال می کنند اما آنالیز و تاکید بر آن است که در تولیدات کنسروی از روغنهای جامد و نباتی استفاده نشود .
آیا
کنسرو ماهی دربردارنده افزودنی یا نگهدارنده است؟
کنسرو ماهی در شرایط عادی، دربردارنده نگهدارنده و افزودنی خاصی نمیباشد مگر این که با اعتنا به ذائقه مردم بعضا افزودنیهای مجاز نظیر سبزیها و ادویهجات یا سس و… به بدن ماهی اضافه شود . مطلقاً نگهدارنده شیمیایی در فرایند کنسرو کردن استعمال نمی شود . نمک نیز به عنوان نگهدارنده و افزایشدهنده مقطع ماندگاری جنس به کنسرو اضافه میشود ولی میزان آن خیلی بالا نیست، اما کسانی که می بایست رژیم غذایی محدود از نمک را دنبال نمایند خوبتر هست که این کالا غذایی را نخورند .
ماهی
منحصر به فرد تن ماهی با
دقت به اینکه در هم اکنون حاضر قلع گران شده، آیا ممکن می باشد قوطیهای مسئله به کار گیری دربردارنده فات سنگین باشند؟
نه! صحیح می باشد که قلع گران شده ولی به به عبارتی نسبت قیمت کنسرو تن ماهی هم از پارسال تا به امروز گرانتر گردیده میباشد . به طور کلی، قوطی کنسرو می بایست از نوعی انتخاب شود که در اثر تماس مال با مرحله داخل کنسرو ترکیبهای زیان آور تولید نشود . لعاب درون قوطی یا از قلع میباشد یا روی و جور آن با اعتنا به مدل متاع مختلف است . در کل، قلع و ورقهای آلومینیوم پوششهای مجاز و بیخطری میباشند .
به
تیتر آخرین سۆال، بگویید یک شخص تندرست در هر وعده مجاز میباشد چه اندازه از کنسرو ماهی را مصرف نماید و یک سری وعده خوردنش در هفته بیضرر است؟
محدودیتی وجود ندارد . حتی می توانید برای یک خانواده ۴ نفری در یک وعده، ۲ عدد کنسرو مصرف فرمایید . درصورتی که انگیزه تامین پروتئین باشد، روزانه میتوانیم ۷۰ گرم پروتئین (۳۰ گرم حیوانی) اخذ کنیم . چون آبزیان غیر از پروتئین، ترکیبهای دیگری نظیر اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامینهای تیم B، E، A و سلنیوم نیز داراهستند . در ضمن، برخلاف سایر منابع پروتئینی مثل گوشت قرمز و مرغ، پیشنهاد میگردد که ماهی و فراوردههای آن حداقل در طول هفته ۲ نوبت مصرف شوند که با توجه ذائقه می توانیم ماهی کنسروی یا این که یخزده یا این که نو مصرف کنیم .
در هیچ منبعی قید نشده مصرف زیاد ماهی مضر میباشد . اما بایستی دو نکته را مدنظر داشته باشید؛ یکی گرمی و سردی مزاجتان و دیگری جیوه . بنابراین، شما میتوانید هر روز ماهی بخورید ولی ذائقهها اذن نمیدهد تمام وعدهها را از آبزیان انتخاب کنیم .
درباره این سایت